Logo
Nyomtatás

Második alkalommal ad otthont Szombathely a Savaria Filmszemlének

Második alkalommal ad otthont Szombathely a Savaria Filmszemlének
Az eseménnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak szerdán az AGORA – Savaria Filmszínházban. A kétnapos rendezvény ideje alatt valamennyi nevezett filmet megnézhetik az érdeklődők, a belépés ingyenes.
A Szombathelyi Médiaközpont pénteken és szombaton rendezi meg a Savaria Filmszemlét. Ezúttal három kategóriában nevezhették alkotásaikat az amatőr filmesek. 31 dokumentumfilm, 30 kisjátékfilm és 5 némafilm érkezett határon innenről és túlról.

Lovass Tibor – ügyvezető, Szombathelyi Médiaközpont
„Sikernek nevezhető, hogy van 70 alkotó, vagy alkotóműhely, ha nem is 70, lehet, hogy csak 65, mert valaki több filmet is beküldött, akiknek van üzenete a mai korhoz. Vagy találtak valami olyan értéket a vidéki, vagy a határon túli Magyarországon, amit szeretnének megmutatni.”

A szervezéséhez több helyi cég mellett az önkormányzat is jelentős támogatást nyújtott. A sajtótájékoztatón elhangzott: az első filmszemlét is nagy várakozás előzte meg és a sikernek köszönhetően elhatározták a város vezetői a Médiaközponttal karöltve, hogy idén is megtartják ezt a nagyszabású rendezvényt.

Puskás Tivadar – polgármester
„Mindenképpen fontos Szombathelynek, hogy idefigyel Magyarország filmvilága, a filmes elit ránk figyel és Magyarország filmfővárosa erre a két napra Szombathely lesz.”

A cél, hogy a város nyisson a szombathelyiek, és egyúttal az ország felé is. Ez a kétnapos rendezvény jelentős mértékben hozzájárul a városmarketinghez, Szombathely népszerűsítéséhez az országos médiumokban – fogalmazott az alpolgármester.

Koczka Tibor – alpolgármester
„A tavalyi évhez képest 20 százalékkal több résztvevőt várunk az idei filmszemlére. Ahogyan tavaly, úgy az idei esztendőben is azt várjuk, hogy egyrészt a filmes szakma, másrészt a szombathelyi polgárok legnagyobb megelégedésére tudjuk megrendezni ezt a szemlét.”

A rendezvény megnyitója pénteken este hat órakor lesz a moziban. A díjátadó gála szombaton, délután egy órakor kezdődik. Előtte, 12 órakor Kertész Mihály Oscar-díjas rendező első filmjeinek egyikét, az 1914-ben készült A tolonc című alkotását tekintheti meg a közönség. A vetítésre az ingyenes belépőjegyek a Szombathelyi Médiaközpontban igényelhetők.

Média

Szombathelyi Médiaközpont